Community

Ik stel me voor


 Met veel plezier stel ik mij voor als nieuw lid van de (internationale) advies commissie Cornelia de Lange Syndroom. 

Ik werk als universitair docent Orthopedagogiek bij de Rijksuniversiteit Groningen en als senior onderzoeker bij de Kentalis Academie. Als net afgestudeerde orthopedagoog, zo'n 25 jaar geleden, raakte ik al betrokken bij een jong kind met Cornelia de Lange syndroom dat woonde in een instelling voor personen met visuele- en verstandelijke beperkingen en ik herinner me nog heel goed hoe ik samen met zijn begeleiders en zijn ouders op zoek ging naar mogelijkheden om zijn ontwikkeling te stimuleren. 

Zoeken naar ontwikkelingsmogelijkheden bij kinderen en volwassenen met zeer complexe beperkingen is voor mij een belangrijke drijfveer gebleken. Omdat ik de ondersteuning die geboden werd vaak onvoldoende vond, ben ik ook wetenschappelijk onderzoek gaan doen en daarbij heb ik me vooral gefocust op de ontwikkeling van effectieve interventies op het gebied van communicatie en taal. 

Communicatie en taal zijn ook belangrijke aandachtsgebieden voor kinderen en volwassenen met Cornelia de Lange syndroom en ik zet mijn kennis en ervaring dan ook heel graag in ten behoeve van deze doelgroep en hun betrokkenen.
 

Saskia Damen

Saskia is lid van de (internationale) advies commissie Cornelia de Lange Syndroom. 

Page history
Last modified by Gerritjan Koekkoek on 2023/07/04 18:31
Created by Saskia Damen on 2022/02/16 14:10

About the website contents

All of the information on this WebSite is for education purposes only. The place to get specific medical advice, diagnoses, and treatment is your doctor. Use of this site is strictly at your own risk. If you find something that you think needs correction or clarification, please let us know at: 

Send a email: info@cdlsWorld.org