Ask the expert

Medicijnen bij gedragsproblemen


Question

Een jonge man met CdLS (14 jaar, 25 kg) heeft de dubbele diagnose CdLS en autisme. Hij is agressief tegen anderen en verwondt ook zichzelf. De behandelend arts meldt dat er weinig succes is met Buspiron, Paroxetine en Carbamazepine. Ik weet niet wat de doseringen waren en hoe lang deze medicijnen zijn toegediend. De gedragsproblemen worden alleen maar erger. Zijn er andere medicijnen die kunnen worden geprobeerd? Risperidon? Naltrexon?

Answer of our experts

Als eerste beveel ik voor CdLS Amitriptyline en Clonidine aan. Naltrexon is eigenlijk een medicijn voor de lange termijn, maar kan worden geprobeerd. Risperidon is geen slechte keuze, maar begin met een lage dosis.

Answer is checked and valid for
nl

Legal Disclaimer

Please take note that the Ask the Expert service is comprised of volunteer professionals in various areas of focus. Answers are not considered a medical, behavioral, or educational consultation. Ask the Expert is not a substitute for the care and attention your child’s personal physician, psychologist, educational consultant, or social worker can deliver.

Do you have a question you would like to ask?

Ask a Question

Do You urgently need help? Contact the CdLS Foundation USA, Our Staff!